Udgivet i Skriv en kommentar

Farve med Gyvel

Så er det endelig forår og igen  muligt at indsamle forskelligt farvemateriale i naturen. Gyvel kan man i princippet bruge hele året. Jeg synes dog det er en fordel at plukke dem inden de begynder at blomstre – det gør ikke den store forskel for farven, og så slipper jeg for dryssende blomster.

farvemateriale i naturen

Jeg plukkede en stor portion og fik gang i gryden.

Jeg valgte at farve både højlandsuld og BFL ulden. Det giver tydeligvis forskelligt resultat, alt efter hvilken type garn, der bliver farvet. Der var også kraft nok i plantesuppen til et 2. bad.

Det meste af garnet vil jeg efterfølgende overfarve med indigo, da jeg tror det vil give et flot grøn resultat.

farvemateriale i naturen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *