Kulden har ramt os, termometret nærmer sig -10° C.
I den kulden er det perfekt at varme sig på en Irish coffee, særligt hvis den får et strejf honningsmag.
Du får lige den hurtige opskrift her:
Ingredienser
- En stor kop god stærk kaffe
- 4 – 6 cl whisky – jo koldere jo mere 🙂
- 1 spiseskefuld Homecrafted honning
- Flødeskum
- evt revet orange-chokolade stænger
Fremgangsmåde
Du rører honningen ud i kaffen og tilsætter whiskyen.
Du topper glasset med en gavmild klat flødeskum og pynter evt med et drys revet orange-chokolade stang
Den eneste – og væsentlige – forskel på denne og en almindelig Irish coffee er den dejlige smag af ægte dansk honning.
Du kan drikke kaffen som dessert efter maden, når du er kommet ind fra kulden eller bare når du trænger til at blive varmet op – både i krop og sind.
Foto:Max Nayman on Unsplash
Opskrift Marianne Svenningsen