
Sådan en kedelige vejr dag som idag, er det dejligt med en pladefuld friskbagte boller.
I får lige en god opskrift på gulerodsboller, hvor der naturligvis indgår honning.
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær
- 5 mellemstore groftrevne gulerødder
- 1 dl solsikkekerner
- 3 æg
- 2 spsk. Homecrafted honning
- 1,5 tsk. salt
- Ca. 800 g hvedemel
Fremgangsmåde
Du starter med at opløse gæren i 5 dl håndvarmt / lunkent vand. pas på det ikke er for varmt – det bryder gæren sig ikke om.
I gærvandet blander du herefter Homecrafted honning, salt, æggene og de groftrevne gulerødder.
Derefter tilsætter du melet lidt af gangen, du skal ende med en lind dej.
Du lader dejen stå til hævning i 45 minutter.
Når dejen er hævet i 45 minutter, sætter du dejen på en bageplade:
Da det er en lind dej er det lettest at gøre det med en ske dyppet i vand, dejlen flyder lidt ud.
Du kan også komme dejen i muffin forme
Bollerne skal hæve 45 minutter på bagepladen, herefter skal de bages ved 200 grader i ca 15 minutter.
Når bollerne ar afkølede er de geniale med et godt stykke ost eller som det naturlige valg en gavmildt lag honning
Velbekomme!